לןגן

קרואסון שקדים

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 18/06/2017 | 23:35
קרואסון שקדים

תקציר המתכון: כל מילה מיותרת

קטגוריה: מאפים פריכים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. אופן ההכנת הבצק

  2. 1) שמים בקערה את הקמח, סוכר, דבש, שמרים מפוררים, חמאה מומסת, ביצה ומערבלים כמה שניות

  3. 2)מוסיפים את המלח ומים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ודביק

  4. מפזרים קצת קמח בקערה לשחרור של הבצק ,מוציאים את הבצק , שמים אותה על מגש , מכסים בנייר נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה ⏱

  5. 3) בנתיים שמים את החמאה על נייר אפייה ומעל שמים עוד נייר ועושים מין מעטפה ומרסקים את החמאה ליצור מין ריבוע ומכניסים למקפיא להתייצבות

  6. 4) מוציאים את הבצק

  7. ומתחילים לרדד ומניחים במרכז את החמאה ומקפלים ושוב עם המערוך מורחים את הבצק ושוב מקפלים כמו ספר📕

  8. 5) עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה

  9. 6)מוציאים את הבצק ומרדדים ושוב כמו ספר 📚ומרדדים לעובי בנוני ויוצרים משולשים חותכים חתיכות קטנות של מרציפן מגלגלים אותם ומניחים למעלה של המשולש ומגלגלים, מורחים ביצה ומניחים בצד לתפיחה לשעה

  10. 7) מערבבים את השקדים המולבנים עם החלבונים וסוכר ושמים בעדינות על כל מאפה אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15 דק עד 20 דק ⏱

  11. עד להזהבה

  12. בהצלחה