לןגן

מתכון לבגט בסגנון איטלקי

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 18/06/2017 | 02:24
מתכון לבגט בסגנון איטלקי

תקציר המתכון: למה לקנות ממאפייה כשאפשר להכין בבית בגטים מעלפים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים😍😍😍😍

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, מוסיפים שמרים ומשפר אפיה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה, מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ובסוף מוסיפים את המלח.

  3. ממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

  4. מקמחים את הבצק ומעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להתפחה ראשונה.

  5. חוצים את הבצק ל-2  ומכל חצי הכנתי 4 בגטים קטנים.

  6. מרדדים כל חתיכת בצק ומגלגלים לרולדה.

  7. מעבירים את הבגטים לתבנית בגטים מקומחת או לתבנית רגילה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל הבגטים מעט קמח , מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה נוספת של שעה.

  8. 5 דקות לפני שמכניסים לתנור חותכים עם סכין חדה 3 פסים אלכסונים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ואופים עד להזהבה יפה .

  9. בתחתית התנור יש לשים קערת נירוסטה או תבנית עם מים חמים.

  10. לאחר האפייה יש לצנן את הבגטים על גבי רשת .

  11. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤