תקציר המתכון: למה לקנות ממאפייה כשאפשר להכין בבית בגטים מעלפים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים😍😍😍😍
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, מוסיפים שמרים ומשפר אפיה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה, מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ובסוף מוסיפים את המלח.
ממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
מקמחים את הבצק ומעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להתפחה ראשונה.
חוצים את הבצק ל-2 ומכל חצי הכנתי 4 בגטים קטנים.
מרדדים כל חתיכת בצק ומגלגלים לרולדה.
מעבירים את הבגטים לתבנית בגטים מקומחת או לתבנית רגילה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל הבגטים מעט קמח , מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה נוספת של שעה.
5 דקות לפני שמכניסים לתנור חותכים עם סכין חדה 3 פסים אלכסונים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ואופים עד להזהבה יפה .
בתחתית התנור יש לשים קערת נירוסטה או תבנית עם מים חמים.
לאחר האפייה יש לצנן את הבגטים על גבי רשת .
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤