לןגן

קובה שיפטה עיראקי של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 16/06/2017 | 10:45
קובה שיפטה עיראקי של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: תבשיל של קציצות בשר עם אפונה משובח לעילא ולעילא, נכדיי, ילדיי והמבוגרים בחבורה צוהלים שיש את התבשיל על השולחן.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למרק

לקציצות

אופן הכנה

  1. הכנת הקציצות..

  2. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים כמה דקות היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  3. יוצרים כדורים מהתערובת בצורה אליפסה (קציצות מאורכות) או עגולות בידיים רטובות מעט ומשהים במקרר לשעה לספיגת הטעמים

  4. הכנת המרק..

  5. על להבה בינונית מחממים שמן בסיר מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה קלה

  6. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות (זהירות לא לשרוף את השום)

  7. מוסיפים את גבעולי הסלרי, העגבניות החתוכות, רסק עגבניות, התבלינים פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, כמון, סוכר, מים, מיץ הלימון ומערבבים היטב, מחכים לרתיחה של המרק, מורידים ללהבה בינונית, טועמים ומתקנים תיבול (זהירות חם), מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כרבע שעה

  8. מוסיפים את האפונה או השעועית הירוקה וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה