שיפודי ירקות על האש או בתנור של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/06/2017 | 19:25
תקציר המתכון:
צלויים על האש וטעים אש.
הכי קל והכי "טעים" - 10 דקות עבודה ויש לכם את זה.
קטגוריה: תוספות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
נדרש להצלחת שיפודי הירקות, שיפודי מתכת או שיפודי עץ (אם בחרתם בשיפודי עץ מומלץ להשרות אותם במים טרם השימוש על מנת שלא יחרכו על הלהבות).
-
1 כוס עגבניות שרי.
-
1 פלפל אדום, חתוך לריבועים.
-
1 בצל סגול, חתוך לריבועים.
-
2 קישואים, פרוסים לעיגולים עבים.
-
פטריות שמפיניון שלמות.
-
2 בטטה, פרוסים לעיגולים עבים ובושלו למצב אל-דנטה.
למרינדה
-
1/4 כוס שמן זית.
-
3 שיני שום, כתושות או כפית שום גבישי
-
1 כף חרדל דיז'ון
-
1 כף תערובת עשבי תיבול איטלקיים (ניתן לקנות ברשתות השיווק) או תערובת של אורגנו + בזיליקום + פטרוזיליה מיובשים.
-
1 כף פפריקה מתוקה.
-
1/2 כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף) אפשר לוותר.
-
כפית תבלין על האש.
-
כף של סילאן או דבש בשביל המתיקות והקרמול.
-
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי.
אופן הכנה
-
מחממים גריל או פלנצ'ה או תנור לחום בינוני גבוה.
-
בקערה קטנה, מערבבים יחד את מרכיבי המרינדה
-
משפדים את הירקות על שיפודים, ומברישים בנדיבות במרינדה
-
מניחים על מגש בצד במשך 15 דקות למיזוג הטעמים
-
מעבירים את השיפודים לגריל או פלנצ'ה או תנור, מדי פעם הופכים, עד הירקות חרוכים קלות, במשך 10-12 דקות
-
יוצקים מעל עוד מהמרינדה, אם צריך, מגישים מיד
-
טיפ:
-
ממליצה לשלב עוד ירקות כמו חצילים, זוקיני, פלפלים צהובים, פלפלים כתומים, פלחי תירס מוכנים פרוסים לפרוסות
-
הירקות טעימות גם שצולים אותם בתנור
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.