שושנים מבצק פילו
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 11/06/2017 | 10:42
תקציר המתכון:
איזו מנה יפייפיה שתקצור מחמאות מהאורחים, אפשר למלא במה שאוהבים😍😍😍
קטגוריה: ראשונות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מצרכים
-
1 חבילת בצק פילו של מעדנות מופשר לילה במקרר.
-
הכמות שיצאה לי: 10 סיגרים ו 9 שושנים.
למילוי של הפירה
-
5 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה.
-
בצל גדול קצוץ ומטוגן עם מעט שמן עד להזהבה.
-
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כורכום.
-
מערבבים הכל היטב ומניחים בצד לצינון.
למילוי של בשר טחון
-
250 גר בשר טחון
-
1 בצל גדול קצוץ
-
חצי כפית פפריקה מתוקה
-
רבע כפית כורכום
-
רבע כפית כמון
-
רבע כפית בהרט
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
חופן צנוברים קלויים
אופן הכנת הבשר
-
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה,
-
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו , מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה שתיים.
-
מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
-
מניחים בצד לצינון.
אופן הכנה
-
אופן ההכנה:
-
שימו לב- כשעובדים עם פילו תמיד לדאוג שיהיה מכוסה במגבת לחה אחרת זה מתייבש ונשבר .
-
לצורה של השושנים;
-
לוקחים עלה פילו, מרססים בשמן ומתחילים לסובב מהאמצע של הבצק בתנועה סיבובית עד הסוף, שמים מילוי באמצע וסוגרים את הדפנות מעל המילוי ואז הופכים ומקבלים צורה של שושנה.
-
מרססים מעל עוד קצת שמן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו עד להזהבה יפה.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.