לןגן

תחתיות סלקים ממולאים בבשר לצד כדורי קובה

מאת: זהבה מור, פורסם: 09/06/2017 | 12:09
תחתיות סלקים ממולאים בבשר לצד כדורי קובה

תקציר המתכון: אחת המנות המושקעות והטעימות שיצא לי להכין תחתיות סלקים ממולאים בבשר לצד כדורי קובה ממולאים חלקם בקוביות סלק וחלקם בבשר טחון , מושלם ❤

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. תערובת הבשר:

  2. מוסיפים חצי בצל מגורד ותפוח"א מגורד

  3. מטבלים במלח,פלפל,פפריקה ושום גבישי

  4. מוסיפים מעט סולת וכוסברה קצוצה

  5. מערבבים ומכניסים למקרר

  6. בינתיים חותכים את הסלקים לחצאים ומבשלים במים עד שהם חצי מוכנים

  7. מוציאים את הסלקים ומוציאים את הליבה שלהם חוץ מחצי אחד שמשאירים כרגע

  8. חותכים קצוץ את חצי הבצל הנותר ומטגנים מעט

  9. לאחר מכן מוסיפים מעט מים ומניחים את תחתיות הסלקים הממולאים בבשר הטחון ומניחים בתוך המחבת

  10. בינתיים מכינים את בצק הסולת:

  11. כוס סולת , 1/3 כוס מים פושרים וחצי כפית מלח

  12. מערבבים הכל ביחד ומחכים כמה דק' עד שמתקבל מרקם גרגירי

  13. לוקחים מעט מבצק הסולת משטחים על היד וממלאים כל פעם במשהו אחר

  14. פעם אחת בבשר הטחון ופעם בקוביית סלק ( מחצי הסלק שהשארנו בצד)

  15. סוגרים את הכדור (הידיים חייבות להיות רטובות בכל העבודה עם בצק הסולת)

  16. כאשר סיימנו להכין את הכדורים מניחים אותם בסיר עם הסלקים

  17. מוסיפים עוד מים לפי הצורך

  18. ומטבלים במלח,פלפל,מרק עוף וכמון

  19. מבשלים בערך 20 דק על אש בינונית עד שהקובות כבר מוכנות

  20. בתיאבון ! ❤