לןגן

פלוב/אושפלאו משודרג

מאת: זהבה מור, פורסם: 09/06/2017 | 09:49
פלוב/אושפלאו משודרג

תקציר המתכון: המאכל המסורתי פלוב/אושפלאו במתכון משודרג ומודרני ❤

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות את הגזרים למקלות ואת הערמונים לחצאים

  2. מחממים בסיר עמוק שמן ומוסיפים לו את הבצל

  3. מטגנים מעט ומוסיפים את הבשר/עוף

  4. מוסיפים כוס וחצי מים פושרים ומניחים את 2 ראשי השום בפנים

  5. מבשלים עד שהבשר\העוף מוכנים ואז מוסיפים גם את הגזר והערמונים מבשלים עד שהכל מוכן

  6. שמים 3 כוסות מים פושרים (חד פעמי) מטבלים ב:מלח,פלפל,כמון וכורכום

  7. מוסיפים 2 כוסות אורז מבשלים בערך 20 דק'

  8. פותחים את הסיר מערבבים רואים שמוכן ומוסיפים כוסברה ושמיר

  9. סוגרים את המכסה עם מגבת ל 10 דק'.

  10. צורות הגשה:

  11. מגישים בצלחת גדולה עם אגוזי לוז מעל לקישוט.

  12. מגישים עם פלחים של לימון . וכל אחד מוסיף לו לימון כמה שהוא רוצה

  13. בתיאבון ! ❤