לןגן

סושי

מאת: זהבה מור, פורסם: 09/06/2017 | 09:23
סושי

תקציר המתכון: מגוון סוגים של סושי:מאקי, אינסייד אאוט, מגוון מילויים ושלבים להכנת אורז מושלם ❤

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אורז:

  2. מוסיפים לסיר גדול ועמוק את כוסות המים

  3. שוטפים את האורז במסננת כמה דקות מתחת למים ומוסיפים לסיר עם המים מערבבים כל 2 דקות עד שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר עם המכסה ל 20 דק

  4. אחרי 20 דק' בודקים שהאורז מוכן מכבים את האש וסוגרים את המכסה לעוד 5 דק

  5. בינתיים מכינים בסיר קטן את החומץ, הסוכר והמלח מערבבים על אש נמוכה עד שהכל נמס בתוך החומץ

  6. שופכים הכל לתוך קערה עם האורז (את האורז יש להוציא עם כף מעץ לתוך הקערה) מערבבים היטב ונותנים לאורז להגיע לטמפרטורת החדר ( משהו כמו 20 דק) *אם נשתמש באורז כשהוא חם זה עלול לקרוע את האצה

  7. אחרי שהאורז הצטנן מעט אפשר להתחיל לעבוד

  8. ירקות:

  9. חותכים למקלות גזר,מלפפון,אבוקדו, בצל ירוק, פטריות,בטטה.

  10. את הפטריות יש לטגן במחבת ולהוסיף טריאקי(מוסיף המון לטעם)

  11. את הרצועות של הבטטה יש לטגן במחבת עם שמן עד שמשחים מעט ומוכן

  12. מילויים:

  13. אפשר להכין ספייסי טונה: 2 קופסאות טונה , מיונז וצ'ילי מתוק/חריף טעים מאוד ומומלץ ביותר!

  14. אפשר גם להוסיף קנפיו(דלעת יפנית) לרולים ממש טעים ומוסיף

  15. גלגול:

  16. יש צורף במחצלת עטופה בניילון נצמד , קערה עם מים , מגבת נקייה וסכין חדה *חותכים את הרול רק עם סכין רטובה בין חיתוף לחיתוך , ככה ניתן לקבל רול חתוך יפה ובצורה אחידה

  17. כעת ניתן להתחיל לגלגל רולים ❤