לןגן

לחם בוכרי "פטייר"

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 09/06/2017 | 05:27
לחם בוכרי "פטייר"

תקציר המתכון: פטייר זה לחם עם בצל ושומן כבש (ג'אז) את השומן ממסים בסיר ריק עד שהוא מוצא את כל השומן ונישאר שומן קריספי ולזה קוראים ג'אז

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים את הג'אז: בסיר טפלון ריק לשים את השומן כבש חתוך לקוביות עד שהוא משחים ומצתמק ונהיה קריספי.

  2. בקערה לנפות את הקמח ולערבב עם השמרים

  3. לעשות גומה במרכז ולשים את שאר המרכיבים, ללוש לבצק רך ומעט דביק, בסוף הלישה ללוש עם מטע שמן.

  4. לשים לתפיחה של 30 דקות, שוב ללוש ולהתפיח בפעם השנייה עוד 30 דקות.

  5. עם ידיים משומנות לחלק ל5 לחמים, לעשות צורת אליפסה ולשים על נייר אפייה

  6. תנור מחומם הראש 220 מעלות לאפות עד להזהבה

  7. (לאחר 7 -6 דקות ראשונות של האפייה יש להתיז מים על הלחם ולהמשיך לאפות)