לןגן

פשטידת ברוקולי וכרובית של סבתא לאה ללקק ת'אצבעות!

מאת: לאה מאיר, פורסם: 04/06/2017 | 18:49
פשטידת ברוקולי וכרובית של סבתא לאה ללקק ת'אצבעות!

תקציר המתכון: פשטידה הכי טעימה שיש, שתמלא את הבית בריח נפלא מתכון פשוט להכנה (10 דקות), בונוס גם רגישים ללא גלוטן יכולים להשתתף בחגיגה.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לפשטידה

נדרש

אופן הכנה

  1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות טורבו

  2. במחבת (ממליצה טפלון) מחממים את החמאה והשמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות

  3. בקערה גדולה מעבירים את הבצלים המטוגנים ומוסיפים את פרחי הכרובית והברוקולי את פתיתי גבינה צהובה, גבינת הפרמזן, שמנת מתוקה, ביצים, אגוז מוסקט, מרק בצל, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב

  4. כאמור, משמנים תבנית חד פעמית מלבנית גדולה 32x25, מפזרים פירורי לחם על הבסיס והדפנות (ע"מ שהפשטידה תצא יפה מהתבנית, רגישים לגלוטן החליפו בפירורי לחם ללא גלוטן)

  5. מעבירים את תערובת הפשטידה ואופים 45 דקות (אולי צריך להוסיף עוד 10 דקות אפייה), הפשטידה צריכה להיות זהובה עד שחומה (ראו תמונה)

  6. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה