לןגן

קיש פטריות עם גבינת קשקבל

מאת: מירי גולני, פורסם: 04/06/2017 | 07:40
קיש פטריות עם גבינת קשקבל

תקציר המתכון: אפשר להכין את הקיש פרווה ללא גבינה

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מלית

רוטב רויאל

אופן הכנה

  1. בצק : לערבב את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק פירורי ובהמשך הבצק נאסף לגוש בצק רך ונעים.

  2. להכניס את הבצק לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים אותו לבסיס התבנית כולל השוליים. באמצעות קיסם שיניים דוקרים את הבצק כדי שלא יתפח בזמן האפייה. מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה.

  3. מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים את הבצק ב- 175 מעלות, כ-18-20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות.

  4. בזמן שהתבנית במקפיא מזהיבים את הבצל במחבת משומנת ואחרי כ-20 רגע מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. (אני שפכתי את הנוזלים בעזרת כף).

  5. מפזרים את הפטריות על הבצק שהזהיב. על הפטריות מפזרים את הגבינה ומעל יוצקים את רוטב הרויאל.

  6. אפשרות נוספת: ניתן גם לערבב את הפטריות עם מרכיבי הרוטב והגבינה ולשפוך את כל התערובת על הבצק.

  7. לאפות כ- 30 עד 45 דקות ב- 175 מעלות. לבדוק בשיטת הקיסם.