לןגן

תפוחי אדמה ובטטה בתנור של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 04/06/2017 | 02:18
תפוחי אדמה ובטטה בתנור של סבתא לאה

תקציר המתכון: יאמיזזז!!! ... תוספת נהדרת צבעונית, מושלמת, בעלת ניחוחות וטעמים, מתכון "לגזור ולשמור".

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות טורבו.

  2. כאמור לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לרבעים בינוניים או קטנים (מה שאוהבים), למלא סיר בישול במים עד כיסוי תפוחי האדמה עם כף מלח וכפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר זה טריק לקבלת תפוחי אדמה קראנצ'יים), לבשל בישול חלקי כ-7 דקות, לסנן היטב ולקרר במקצת

  3. להעביר לקערה גדולה את תפוחי האדמה עם הבטטות לשמן ולתבל עם כל התבלינים, לערבב בעדינות בעזרת הידיים ככה שתפוחי האדמה והבטטות יעטפו היטב בשמן והתבלינים

  4. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי לסדר את תפוחי האדמה והבטטות לא בגבהים בשכבה אחת, ככה כל תפוחי האדמה והבטטות ייאפו בצורה מושלמת)

  5. מעל מפזרים יפה כמה עלי רוזמרין ומכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו ואופים כחצי שעה או יותר עד להזהבה יפה

  6. זהו מוכן!!! ממליצה בחום, תוספת טעימה בטירוף, כל ביס חגיגה.

  7. בתיאבון! אז... כנסו למטבח ספרו איך היה