לןגן

סמבוסק חומוס עיראקי - סמבוסק בטוואה הכי טעים שיש של סבתא אלוויז

מאת: לאה מאיר, פורסם: 03/06/2017 | 13:32
סמבוסק חומוס עיראקי - סמבוסק בטוואה הכי טעים שיש של סבתא אלוויז

תקציר המתכון: ה... ה... הסמבוסק הכי טעים בעולם כנסו למטבח כדאי קוצר מחמאות.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק ..

  2. בקערה רחבה שמים את כל מרכיבי הבצק, לשים היטב עד לקבלת בצק גמיש נוח לעבודה ולא דביק, מכסים בניילון ומעל במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.

  3. שימו לב!!!

  4. ממליצה לשים בהתחלה כוס ורבע מי בישול החומוס לתוך קערת הבצק ואם הבצק יוצא יבש יש להוסיף בהדרגה עוד רבע כוס מי בישול החומוס

  5. הכנת המילוי ..

  6. במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה יפה

  7. מוסיפים את התבלינים, החומוס המבושל ומטגנים עוד 2-3 דקות, מקררים היטב, טועמים אם צריך משפרים טעמים

  8. טוחנים במעבד מזון את תערובת החומוס (ממליצה לטחון למרקם מעט גס)

  9. הכנת הסמבוסק ..

  10. על משטח מקומח מעט קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג, מרדדים לעיגול ומניחים במרכז העיגול כף מהמילוי, מקפלים לחצי וסוגרים את השוליים היטב היטב, מחוררים מעל כל סמבוסק 2-3 חורים בעזרת מזלג ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שמעליה זורים קמח (ראו תמונה)

  11. טיגון הסמבוסק ..

  12. מחממים מחבת עם שמן עמוק וחם על להבה בינונית, מוסיפים פלחי גזר כדי שהשמן לא ישחיר ומטגנים מכל צד עד הזהבה (כדקה וחצי) מוציאים בזהירות ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג

  13. שימו לב!!! אפשר לאפות את הסמבוסק, מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, מסדרים את הסמבוסק במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, מרססים קלות מעל הסמבוסק בעזרת תרסיס שמן, מכניסים למרכז התנור ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה יפה.

  14. טיפים להצלחת הסמבוסק ..

  15. המלית חייבת להיות קרה מאוד

  16. ממליצה בזמן טיגון הסמבוסק לשים פלחי גזר טרי בתחילת הטיגון ולהחליפה מידי פעם כדי למנוע את חמצונו של השמן ולשמור על איכותו

  17. אפשר לעבד את הבצק במעבד מזון

  18. את הסמבוסק ניתן להקפיא, להוציא מהמקפיא ולחמם בתנור

  19. זהו חברים וחברות תיהנו

  20. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה