לןגן

סמבוסק בטאווה - סמבוסק מטוגן במילוי חומוס של סבתא אלוויז

מאת: לאה מאיר, פורסם: 03/06/2017 | 13:32
סמבוסק בטאווה - סמבוסק מטוגן במילוי חומוס של סבתא אלוויז

תקציר המתכון: ה... ה... הסמבוסק הכי טעים בעולם כנסו למטבח כדאי קוצר מחמאות.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. הכנת המילוי:

  2. במחבת רחבה לחמם 4 כפות שמן ולטגן את הבצל עד להזהבה

  3. להוסיף את התבלינים והחומוס ולטגן עוד 2-3 דקות, ולקרר היטב

  4. לטחון במעבד מזון את תערובת החומוס. (ממליצה לטחון למרקם מעט גס)

  5. הכנת הבצק:

  6. בקערה רחבה לשים את הקמח, השמרים, אבקת האפייה ולערבב באופן ידני, להוסיף את המלח, סוכר, חומץ, שמן ומיי בישול החומוס או מיי קופסת שימורי החומוס וערבבו, הוסיפו בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק גמיש נוח לעבודה ולא דביק

  7. כסו במגבת והתפיחו כשעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו

  8. הכנת הסמבוסק:

  9. קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג

  10. מרדדים לעיגול ומניחים במרכז העיגול כף מהמילוי, מקפלים לחצי וסוגרים את השוליים היטב, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שמעליה זורים קמח (ראו תמונה)

  11. מחממים מחבת עם שמן בגובה 2-3 ס"מ ומטגנים מכל צד עד הזהבה (כדקה וחצי) מוציאים בזהירות ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג

  12. את הסמבוסק ניתן להקפיא

  13. טיפים להצלחת הסמבוסק:

  14. המלית חייבת להיות קרה

  15. ממליצה בזמן טיגון הסמבוסק לשים חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון ולהחליפה מדי פעם כדי למנוע את חמצונו של השמן ולשמור על איכותו

  16. אפשר לעבד את הבצק במעבד מזון, לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים הפושרים ומעבדים ל- 2 דקות ואז ממשיכים לעבד תוך כדי הוספת המים הפושרים בהדרגה עד לקבלת כדור בצק נוח לעבודה

  17. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה