לןגן

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן הכי פשוטה והכי טעימה של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 02/06/2017 | 16:47
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן הכי פשוטה והכי טעימה של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוגת גבינה אפויה הכי פשוטה והכי טעימה שיש, כל ביס חגיגה, מתכון פשוט להכנה (15 דקות), כל אחד יכול.

קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לעוגה

לקישוט

נדרש

ציפוי 1

ציפוי 2

אופן הכנה

  1. לפני הכנת העוגה יש לחמם תנור ל-160 מעלות (לא טורבו), למלא את אחת התבניות של התנור במים ולהכניס לתוך המסילה התחתונה של התנור

  2. הכנת העוגה... להפריד ביצים חלבון מחלמון, מקציפים את החלבון בקערה נקיה מכל שומן עד שמתחילים לראות בועות קטנים, מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות ובסבלנות וממשיכים להקציף עד לקבלת קצב יציב אבל לא נוקשה

  3. בקערה אחרת מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה (חלמונים, גבינות, שמנת חמוצה, סוכר וניל, אינסטנט פודינג, קורנפלור, תמצית וניל) מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה

  4. מקפלים את התערובת הלבנה (קצפת) לתערובת הצהובה, לוקחים שליש מכמות התערובת הלבנה לקערה הצהובה, מערבבים בעזרת מרית בעדינות למעלה למטה (תנועת קיפול), ככה ממשיכים עם עוד שליש, והשליש האחרון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, יש להימנע מהקצפה ועיבוד יתר של מרכיבי העוגה זה עלול לפגוע במרקם הסופי שלה

  5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור למסילה שמעל מסילת תבנית המים ואופים 55 עד 60 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ויציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי

  6. לכבות את התנור ולא לפתוח את דלת התנור, לתת לעוגה להתקרר מינימום 40 דקות עד 60 דקות שתצא מושלמת, מוציאים מהתנור מכניסים למקרר לשעה, שעתיים, לאחר קירור העוגה במקרר של שעה, שעתיים מכינים את הציפוי שאוהבים..

  7. הכנת ציפוי 1 ... מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם החלב, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה

  8. משחררים את העוגה מהתבנית בעדינות, מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מורחים על העוגה את הקצפת, אפשר לקשט מעל תות שדה, אוכמניות, פירות יער או סתם לקשט עם כף מהצד הקעור שלה

  9. הכנת ציפוי 2 ... מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד שהציפוי אחיד, בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים

  10. טיפ... העוגה טעימה בטירוף גם ללא שום ציפוי, אפשר לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש

  11. זהו מוכן! כדאי נסו, אצלנו במישפוחה כל חג שבועות העוגה תמיד במרכז השולחן, לא מוותרים עליה

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה