לןגן

אינגריי - תבשיל עיראקי של בשר חצילים עגבניות ברוטב חמוץ מתוק ללקק ת'אצבעות של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/05/2017 | 05:09
אינגריי - תבשיל עיראקי של בשר חצילים עגבניות ברוטב חמוץ מתוק ללקק ת'אצבעות של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: לאוהבי החצילים זה ה..מתכון כדאי להשקיע מעט, תבשיל קוצר מחמאות עם טעם של עוד ועוד, וכן אפשר גם בפסח.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקציצות

לתבשיל

אופן הכנה

  1. הכנת החצילים ...

  2. לחתוך את החצילים לעיגולים לא דקים, לשמן מעט משני הצדדים, לשים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה,להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו ולאפות עד להזהבה קלה

  3. הכנת הקציצות...

  4. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, ובעזרת הידיים לשים היטב היטב כמה דקות טובות עד לקבלת תערובת אחידה

  5. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות מעט ומשהים שעה לספיגת הטעמים

  6. הרכבת התבשיל ...

  7. בסיר רחב שוליים (סיר סוטאז') מטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה נוספת, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומסדרים בסיר את פרוסות החצילים בשכבה אחידה, מעל את פרוסות העגבנייה ומעל את כדורי הבשר (מן מגדל קטן - ראו תמונה)

  8. בקערה מערבבים את רסק העגבניות, עלי הנענע, סוכר, תרכיז רימונים, תבלינים, מיץ הלימון ו-3 כוסות מים רותחים ומערבבים לתערובת אחידה

  9. יוצקים את תערובת העגבניות שבקערה לתוך הסיר

  10. שימו לב!!! המים של התבשיל צריכים להיות עד חצי מגובה התבשיל, לכן אם יש צורך הוסיפו מים

  11. שימו לב!!! אני ממליצה לשפוך את תערובת העגבניות בזהירות מהצד של הסיר, כדי לא להרוס את סידור המגדל הקטן (החצילים העגבניות והקציצות הבשר)

  12. אם יש צורך מוסיפים מים

  13. מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים שעה, שעה ורבע

  14. זהו מוכן! כדאי נסו, תבשיל עיראקי טעים, כל ביס חגיגה, הגישו עם אורז לבן והתענגנו

  15. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה