תקציר המתכון: טעים טעים, מתכון "גזור ושמור" פשוט, מהיר להכנה, הילדים עפים עליו בגלל הצבעים העזים של הצהוב כתום.
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
בסיר טפלון מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות הבצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות
מוסיפים את האורז והתבלינים לסיר ומערבבים היטב 2 דקות נוספות עד שאורז עטוף היטב בשמן ובתבלינים
מוסיפים את המים הרותחים, ממליצה בשלב זה יש לטעום את המים (זהירות חם מאוד) המים צריכים להיות מעט מלוחים
מבשלים על להבה בינונית עד שרוב המים נספגים, מורידים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר עם המכסה ומבשלים 20 דקות
מכבים את הלהבה, מחכים 5 דקות, פותחים את מכסה הסיר ומערבבים בעזרת מזלג בלבד
טיפ...
כדי לקבל אורז אחד אחד, יש להשתמש בכוס המדידה גם לאורז וגם למים הרותחים
זהו מוכן!!! כדאי נסו, אצלי נכדיי הקטנטנים זללו מהצלחת וביקשו עוד ועוד
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה