"מחשה" - הממולאים העיראקיים של סבתא אלוויז
מאת: לאה מאיר, פורסם: 28/05/2017 | 05:00
תקציר המתכון:
ממולאים אפויים בתנור כבר משלב ההתחלה עם רוטב חמוץ מתוק.
כדאי להשקיע הטעם שווה כל ביס.
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
ירקות
-
1 קילוגרם קישואים קטנים.
-
8 סלקים בינוניים.
-
5 בצלים גדולים.
-
1 כרוב לבן גדול.
מילוי
-
2 כוסות אורז שטוף היטב ומבושל חלקית (בשלו את האורז עם 2 כפות שמן, 2 כפיות מלח, 3 כוסות מים רותחים 8 דקות).
-
חצי קילו בשר טחון.
-
2 בצלים קצוצים דק.
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.
-
2 כפות רסק עגבניות (קופסה קטנה של רסק עגבניות).
-
4 כפות שמן קנולה.
-
10 עלי נענע (לא לוותר מוסיף המון טעם).
-
5 שיני שום כתושות (אפשר של חברת דורות)
-
ואת כל הליבה שרוקנו מהירקות (קישואים, סלק, כרוב, בצל).
-
תבלינים: 1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכף מלח), 3 כפות רוטב רימונים (לא לוותר מוסיף המון טעם) 2 כפות רוטב תמרינדי (לא לוותר מוסיף המון טעם), 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית בהרט, חצי כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף אפשר לוותר), 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור.
-
שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המילוי מערבבים היטב ושמים בצד.
רוטב
-
2 כפות רסק עגבניות (קופסה קטנה של רסק עגבניות).
-
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכף מלח).
-
2 כפות סוכר.
-
2 כפות רוטב סילאן.
-
מיץ סחוט טרי מלימון שלם.
-
1 כף פפריקה מתוקה.
-
1 כפית בהרט.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
חצי כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף אפשר לוותר).
-
4-5 שיני שום כתושות.
-
1 כפית מלח.
-
2 כפות רוטב רימונים.
-
2 כפות רוטב תמרינדי חמוץ מתוק.
-
4 כפות שמן זית / קנולה.
-
2 כוסות מים חמים.
-
מערבבים היטב, טועמים משפרים טעמים, הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק.
אופן הכנה
-
מכינים את הירקות למילוי
-
רוחצים אותם מקלפים ומרוקנים
-
קישואים אין לקלף רק לרוקן את תוכנם לקבלת צינור חלול למילוי
-
סלקים לקלף ולבשל עד שהסכין עוברת במקצת ולקרר
-
בצלים לקלף ולחרוץ פס עבה עד אמצע הבצל, להכניס למים רותחים ולהפריד עלה עלה ולקרר
-
כרוב להכניס לסיר עמוק במים בשלמותו, מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו
-
יש דרך נוספת היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם, להוציא מהמקפיא לחכות להפשרה ואז עלי הכרוב רכים ומאפשרים מילוי
-
הרכבת המנה: למלא את כל הירקות במילוי ולסדר בתבנית גדולה את כל הירקות
-
לשפוך על כל הירקות את הרוטב, לכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. (הרוטב צריך לכסות את הירקות כמעט עד הסוף)
-
להכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות שעתיים, שלוש שעות או לכל הלילה
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה