לןגן

מתכון לקיש בטטה עם בצק פריך משגע של שמרית ברוטב רויאל וטבעות גבינת פרומעז

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 27/05/2017 | 22:19
מתכון לקיש בטטה עם בצק פריך משגע של שמרית ברוטב רויאל וטבעות גבינת פרומעז

תקציר המתכון: מתכון לקיש בטטה עם בצק פריך משגע של שמרית ברוטב רויאל וטבעות גבינת פרומעז

קטגוריה: מאפים פריכים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתכון לקיש בטטה עם בצק פריך משגע של שמרית ברוטב רויאל וטבעות גבינת פרומעז

  2. מתכון/סיון@אסתר אסולין

  3. ראשית מטגנת 2 בצלים סגולים חתוכים לטבעות להזהבה...

  4. נכין את הבצק הפריך בדיוק לפי ההוראות שעל גבי השקית.

  5. נחתוך 3 בטטות גדולות לטבעות נזלף שמן זית, נפזר מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ונאפה כ-20 דק' על חום 200 מעלות.

  6. בנתיים בקערה נכין את הרוטב רויאל המורכב מ:

  7. 250 מ''ל שמנת מתוקה, 4 ביצים L,

  8. 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

  9. כוס גבינת קרם פרש, 3/4 כוס בולגרית מגורדת, רבע כוס קמח תופח,

  10. מלח,פלפל, קורט אגוז מוסקט נאחד הכל יחד. נטעם ונשפר טעמים

  11. נשטח חצי מהבצק הפריך לתבנית גודל 24 של פאי.... נכניס לאפייה ל-10 דק' תנור שחומם מראש על 180 מעלות....

  12. נוציא את הפאי, נערבב את הבצל עם התפוח אדמה נניח על הפאי ומעל נשפוך את כל הרוטב רויאל נפזר כמה עיגולים של גבינת פרומעז ונמשיך לאפות עד להשחמה יפה.