לןגן

בעבע בתמר -עוגיות עם תמרים של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/05/2017 | 15:10
בעבע בתמר -עוגיות עם תמרים של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: "יאמי"!!! עוגיית שמרים במילוי תמרים המוגשת בבתים עיראקיים לצד התה/קפה במיוחד בחג פורים, שווה כל ביס, בונוס גם הטבעונים יכולים להשתתף בחגיגה.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

הברשה

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. בקערה גדולה לערבב את הקמח שהשמרים כבר בפנים או..

  3. הקמח + השמרים היבשים + שמן בלבד או...

  4. הקמח + שמרים יבשים + שמן + חמאה רכה או מחמאה רכה (מה שאוהבים) סוכר, סוכר וניל, גרדת תפוז רק אם רוצים ואוהבים, מים בהדרגה, לקראת סוף הלישה הוסיפו את כף המלח, המשיכו ללוש עד לקבלת בצק רק וחלק. (ממליצה לישה של 9 דקות)

  5. מעבירים את הבצק לקערה משמנים את הבצק מעל עם 4 כפות שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת נפח הבצק

  6. הכנת הבעבע בתמר:

  7. על משטח מקומח ליצור כדורים מהבצק בגודל של פינק פונק (בערך כל עיגול 30 גרם)

  8. ממלאים כפית ממלית התמרים וסוגרים היטב לעיגול (כמו שמכינים קובה)

  9. שמים כל עיגול בתוך קערה עמוקה עם שומשום, מוציאים מהקערה ומשטחים בעזרת מערוך את הבעבע בתמר כמו פיתה, מחוררים במזלג (מונע מהעוגייה לתפוח באפייה)

  10. מניחים את הבעבע בתמר במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  11. בינתיים מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  12. מברישים את הבעבע בביצה טרופה

  13. מכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות או עד להזהבת הבעבע בתמר

  14. זהירות! לא לייבש את הבעבע בתמר לאחר שמוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומצננים כשהמגבת מעליהם

  15. ניתן להקפיא את הבעבע בתמר

  16. סיפור קטן מצחיק עד דמעות שאימי "גלדיס" סיפרה לי בזמן שאנחנו אופות את הבעבע... הגברים העיראקים אוהבים את נשותיהם כמו בצק שמרים, עדינות, רכות למראה ולמגע, מלאות במקומות הנכונים ובהירות עד כמה שניתן, לכן כשגבר עיראקי מבקש לתאר את יופייה של האישה שלו, הוא מהלל את פניה העגלגלות ואת לחייה השמנמנות המזמינות צביטה באומרו בעיראקית "וואצה בעבע" - תרגום לעברית "פניה כמו בעבע" - כמו המאפה המתוק ומפנק מבצק השמרים או במילים אחרות "בעבע בובה" - תרגום לעברית "פנים של בובה"

  17. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה