תקציר המתכון: גביניות או לא להיות גביניות וניל עם דובדבני אמרנה וגבינה ותגידו לי אתם אם עובר חג שבועות בלעדיהן???
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
מתכון סיון מלול ואסתר אסולין
במערבל או לישה ידנית נעבד בצק מקילו קמח מנופה, 4 כפות סוכר, 2 כפות אינסטנד פודינג וניל, 2 כפות שמרים יבשים,200 גר' חמאה מומסת, ביצה 1 L
2 כוסות חלב חם (חד פעמי שתייה קרה ) וקורט מלח. נעבד הכל יחד לבצק רק ונעים.
נתפיח שעה... נכין את המילוי של הגבינה ששום דבר לא יהיה עם נוזלים, חבילה של גבינת כנען,ביצה 1, גבינת טוב טעם 1, חבילה 1 של אינסטנט פודינג וניל, רבע כוס סוכר, 2 כפות קמח וכאן לבחירתכם ניתן להוסיף כוס ללא נוזלים של דובדבני אמרנה/ חצי כוס צימוקים לבנים או שחורים שיקפיץ לכם את הטעם אנחנו בחרנו בדובדבני אמרה ניתן להשיג בכל רשת של חנויות אפייה.
נניח במקרר. לאחר שהבצק תפח נרדד לעלה דק מרובע נחתוך לריבועים נמלא במרכז ונקפל לצורת מעטפה... ניתן לקחת דוגמא מהיוטיוב פשוט לרשום מעטפות גבינה ויצא לכם הסבר מפורט.נניח על נייר אפייה ונתפיח עוד 30 דק'. זהירות לא למלא עם נוזלים!
בנתיים שזה תופח נכין את הסירופ על הגז לזיגוג אחריי האפייה: כוס סוכר, כוס מים, 2 טיפות תמצית תפוז/ 2 פרוסות תפוז טריות נרתיח שהסוכר נמס נבשל עוד חצי שעה לקבלת צבע עינברי ונכבה. נעבור לאפייה נחמם תנור מראש 20 דק' על חום 200 מעלות ונתחיל לאפות עד שהגביניות מקבלות צבע שחום יפה.... נוציא נבריש בסירופ תפוז שהכנו ובתיאבון!!! לא לשכוח לשתף תוצאות אם הכנתם ולתייג אותי