קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לשטוף את החיילים ולחתוך את הכתר (הגבעול) לחרוץ x בתחתית החציל עד לאמצע גובה החציל.
לשים בסיר ולכסות במים.
להביא לרתיחה ולבשל כשתי דקות. להשאיר מכוסה בסיר 5 דקות.
לקלף את השום ולחתוך את הפלפל. להכניס למעבד מזון ולקצוץ לכמעט משחה.
להכניס את החיילים לצנצנת להוסיף 3 כפות שטוחות מלח גס ואת השום והפלפל הקיצוצים ולכסות בחומץ.
לסגור היטב את הצנצנת (אני שמה שקית ניילון מקופלת לשניים מתחת למכסה)
לשמור במקום קריר
מוכן לאכילה לאחר השלושה שבועות.