לןגן

שבלולים עם בשר

מאת: מיה חורי, פורסם: 26/05/2017 | 12:48
שבלולים עם בשר

תקציר המתכון: אופציה לחלבי - תרד עם בולגרי

קטגוריה: מאפים פריכים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להפשיר את הבצק לילה לפני ההכנה במקרר.

  2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן במעט שמן עד שהוא שקוף. להוסיף את הבשר בטחון ולטגן עד שהוא מבושל. יש לפורר את הבשר במשך הבישול.

  3. לתבל במלח פלפל שחור.

  4. לצנן.

  5. לפרוש את גליל הבצק ולחתוך פסים לרוחב הבצק בעובי של כ 5 סמ.

  6. להניח כשתי כפות מלאות מהסדרה לאורך פס הבצק ולגלגל לנחש. לסגור את הקצוות.

  7. מנחש הבצק ליצור שבלול.

  8. להניח בתבנית עם ניר אפיה למרוח ביצה ולפזר שומשום.

  9. אופציה חלבית

  10. במקום הבשר תרד ובולגרית

  11. חבילה תרד טורקי טרי לשטוף היטב לקצוץ ולהעביר לקערה. לשפוך מים רותחים מעל. לאחר חמש דקות לסנן ולסחוט היטב את התרד.

  12. לפורר לקערה חצי גוש בולגרית. ולערבב היטב.

  13. ולהכין שבלולים.