לןגן

אגסים ביין אדום

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 25/05/2017 | 05:18
אגסים ביין אדום

תקציר המתכון: קינוח מושלם של אגסים ביין אדום לצד משמשים, קצפת ושקדים פרוסים 🍐🍷😋 קינוח מרשים, מפנק, טעים ופשוט להכנה! בשתי מילים: קינוח חובה !

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת הסירופ יין

להכנת הסירופ סוכר - לבישול המשמש

להכנת הקצפת

פירות

אופן הכנה

  1. לקלוף את האגסים ובעזרת סכין קטנה להוציא את הליבה. להשאיר את העוקץ ולשים במגש.

  2. בסיר קטן להביא לרתיחה את מרכיבי הסירופ יין. לאחר שרתח לשפוך על האגסים ולהכניס לאמצע תנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות, ולהפוך את האגסים מדיי פעם. לאחר 20 דקות לבדוק את האגסים - לשים לב שלא יתרככו יתר על המידה.

  3. בזמן שהאגסים בתנור להכין בסיר קטן את הסירופ סוכר ולבשל בו את המשמשים כשהם חצויים ומגולענים כ-7 דקות. להוציא מהסיר, לסנן מהנוזלים ולהניח בצד שיצטננו לחלוטין.

  4. להכנת הקצפת - להקציף 500 מ״ל שמנת מתוקה פרווה, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-4 כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

  5. לאחר שהאגסים התרככו להוציא מהתנור, להניח להם להצטנן ולהרכיב את המנה - לחתוך מעט מהחלק העליון של האגס, לזלף בתוכו את הקצפת ולסגור. את המשמשים להניח לצד האגסים ולזלף עליהם את הקצפת, לקשט בשקדים פרוסים קלויים ולמזוג מעט מן הסירופ יין בצלחת.

  6. לבריאות !