לחמניות ולחמים:
מאת: אנט ז'נו, פורסם: 24/05/2017 | 09:16
תקציר המתכון:
הבצק מתאים לכל סוגי הלחמים
קטגוריה: לחמים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
* 1 ק"ג קמח לבן מנופה
-
*2 כפות שמרים יבשים
-
*כף משפר אפיה
-
*2 כפות סוכר
-
*חצי כוס שמן קנולה
-
*1 כף מלח
-
*2 וחצי כוסות מים פושרים
-
*1 ביצה טרופה למריחה
-
*שומשום לפיזור
-
1- מכניסים לתוך קערת המיקסר, קמח, שמרים, סוכר, מלח ושמן. לשים במהירות אטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. (בערך 10 דקות)
-
2. משהים בכלי מכוסה ויש לתת לבצק תפיחה עד להכפלת הנפח.
-
3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומכינים לחמניות, מניחים בתבנית שטוחה על נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
-
4. מורחים בביצה טרופה בוזקים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
אופן הכנה
-
1- מכניסים לתוך קערת המיקסר, קמח, שמרים, סוכר, מלח ושמן. לשים במהירות אטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. (בערך 10 דקות)
-
2. משהים בכלי מכוסה ויש לתת לבצק תפיחה עד להכפלת הנפח.
-
3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומכינים לחמניות/לחם/חלה, מניחים בתבנית שטוחה על נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
-
4. מורחים בביצה טרופה בוזקים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 עד 200 מעלות