לןגן

תפוחיאדמה של ל"ג בעומר עם שמנת ופיטריות

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 22/05/2017 | 11:30
תפוחיאדמה של ל"ג בעומר עם שמנת ופיטריות

תקציר המתכון: תפוחי אדמה של ל"ג בעומר עם שמנת ופיטריות וכן יש אינספור רעיונות

קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. תפוחי אדמה של ל'"ג

  2. אז אחריי שמילאתי לכם אותם בבשר,אין סוף לרעיונות קבלו אותם ברוטב שמנת פיטריות והקרמה/מתכון סיון מלול

  3. להניח 6 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה על תבנית שכל התחתית מכוסה במלח גס בערך 3 כוסות ולהכניס לגריל (בתנור) על חום 250 מעלות עד שהוא שחום כהה מכל הכיוונים וכן צריך להפוך לצד השני!

  4. לאחר מכן נפתח את התפוחי אדמה לאורך נרוקן מעט מהפנים, נמלא ברוטב שמנת פיטריות.

  5. לרוטב שמנת פיטריות: לטגן בצל 1 קצוף בסיר קטן עם 25 גר' חמאה מומסת.. להזהבה להוסיף פיטריות שמפיניון מסוננות מנוזלים טריות/שימורים קופסא אחת!

  6. לעוד 10 דק' טיגון. כעת נוסיף 500 מ"ל שמנת מתוקה נביא לרתיחה, נוסיף 3 כפות אבקת מרק פיטריות, כפית קורנפלור, כפית בזיליקום, קורט אגוז מוסקט, שן שום כתושה, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם נבשל עד שהרוטב מעט מסמיך זה לא צריך להיות סמיך מידי...נמלא את חצאי התפוח אדמה... נפזר גבינה צהובה ונחזיר לאפייה על חום 180 מעלות לא בגריל אפייה רגילה רק להקרמה!