לןגן

בורקס במילוי בשר וחציל קלוי בתוספת רוטב פיטריות

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 12/05/2017 | 13:17
בורקס במילוי בשר וחציל קלוי בתוספת רוטב פיטריות

תקציר המתכון: בורקס במילוי בשר וחציל קלוי בתוספת רוטב פיטריות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. #בורקס_שבלול_במילוי_בשר_וחציל_צלוי

  2. בצק עלים מופשר "מעדנות"

  3. בחרו חציל קל מאוד... נחורר מעט במזלג ונניח במחבת . נשרוף אותו מכל הכיוונים על הגז עד שהקליפה קשה ושרופה והפנים רך.

  4. נרוקן את פנים החציל,נסנן מנוזלים ונחתוך קצוץ.

  5. נטגן בצל קצוץ להזהבה, נוסיף את הבשר ונמעך כמו שיתפורר... כשהבשר משנה את צבעו נוסיף חצי צרור פטרוזיליה/כוסברה,,,קורט בהרט, כמון מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם.

  6. נוסיף את החציל לבשר ונערבב

  7. כעת נפתח את כל הבצק עלים לרוחב על משטח מעט מקומח... נרדד את הבצק לעלה דק. נמלא לרוחב בקצה הכי קרוב אליכם את המילוי בשורה ונגלגל רק פעם אחת לסגירה לא לגלגל כמה פעמים כדי שהבצק יאפה טוב ולא יהיה בצקי.

  8. נתחיל לגלגל כמו בתמונה לצורת שבלול על נייר אפייה בתבנית עגולה וכן הלאה נמשיך את השבלול עד שיכסה את כל התבנית.

  9. נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום וקצח. נאפה על חום 150 מעלות טורבו ובכוונה חום נמוך על מנת שיאפה לאט ובטוח וכן יהיה מוכן גם בפנים..עד שהבורקס משחים.