לןגן

עליי גפן מומלאים

מאת: Einav Lubitch Matsrafi, פורסם: 06/05/2017 | 09:54
עליי גפן מומלאים

תקציר המתכון: לקום בבוקר שבת, לגשת מהר ובסקרנות לפלטה של שבת, לפתוח בזהירות את הסיר שחיכה לי כל הלילה.... ולגלות את האוצר הטעים הזה ! שווה כל רגע של הכנה מפרכת.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להכין מראש

למילוי

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. לקחת סיר יחסית עמוק ורחב, לצקת לתחתיתו מעט שמן על מנת שעליו נסדר את עלי הגפן הממולאים.

  3. מלאכת הגלגול : נהוג למלא את עלי הגפן כאשר החלק המבריק של העלה מונח כלפי מטה ועל החלק הלא מבריק שמים מעט מילוי ומגלגלים בעדינות. אני אוהבת דווקא הפוף, כך רואים את הסיבים הגסים לאחר הבישול. עניין של טעם אישי.

  4. בקיצור, מניח מעט מן המילוי במרכזו של העלה בצורה אופקית, מקפלים את צידי העלה כלפי פנימה, ואז מתחילים לגלגל את העלה מן הפטוטרת כלפי מעלה.

  5. מסדרים בעדינות את הממולאים על תחתית הסיר בצפיפות. ניתן לרפד את הסיר בפרוסות עגבנייה או בצל, לא חובה.

  6. בסוף הליך המילוי והסידור, לצקת מעט מים רותחים שעורבבו עם מלח, כף רסק עגבניות ופלפל שחור על הממולאים בעדינות, אך לא לעבור את גובה הממולאים ולבשל על אש קטנה בסיר מכוסה.

  7. לאחר מכן להניח על פלטה של שבת כמה שעות.

  8. אופציונלי:

  9. ניתן לתבל בבהרט, להניח פרוסת לימון דקות מעל הממולאים ולהוסיף מעט שומן כבש למלית .

  10. תודה, לדודה בת-שבע מצרפי "אלופת הממולאים" על המתכון והעזרה להגעה לתוצאה פשוט מושלמת.

  11. בתיאבון .