לןגן

עוגת שמרים

מאת: לימור מלר קינן, פורסם: 04/05/2017 | 16:01
עוגת שמרים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המקסר את הקמח השמרים והסוכר

  2. את כף המלח מוסיפים גם

  3. אך בצורה כזו שלא תבוא במגע עם השמרים

  4. מוסיפים את המים ומפעילים את המקסר עד שמתקבל בצק.מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים רטש שום מעל הניילון (מסייע לתפיחה מהירה)

  5. מניחים להתפחה

  6. כשהבצק תפח

  7. מחלקים את הבצק ל3 או 4 חלקים

  8. כל חלק מרדדים מורחים נוטלה או ממרח אחר

  9. מגלגלים לרולדה

  10. חוצים אותה ומלפפים את שני החלקים ויוצרים מהצמה שהתקבלה עיגול/ שרשרת

  11. מניחים להתפחה שנייה

  12. מורחים ביצה ואופים ב180 מעלות עד השחמה

  13. עד שהעוגה אפויה ומוכנה