לןגן

ריבועי פאי פקאן

מאת: שמרית אפיה ביתית, פורסם: 01/05/2017 | 15:29
ריבועי פאי פקאן

תקציר המתכון: פאי פקאן בגרסה אישית ומיוחדת להכנה קלה ומהירה

קטגוריה: מאפים פריכים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לבצק

למלית

אופן הכנה

  1. בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים

  2. מעבירים את פירורי הבצק לתבנית מרופדת ומהדקים לשכבה אחת דקה ואחידה. מעבירים לקירור של 30דקות לפחות.

  3. מוציאים מהקירור ואופים חלקית בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 15 דק עד להזהבה קלה. מצננים.

  4. מכינים את המלית: מחממים חמאה וסוכר על גבי להבה בינונית עד להמסה של החמאה. מוסיפים מלח, שמנת ודבש ומבשלים תוך כדי ערבוב דקה נוספת ועד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים, מערבבים היטב כך שהפקאן יצופה כולו בתערובת בדבש.

  5. משטחים את הפקאנים מעל הבצק האפוי ומהדקים קלות לשכבה אחידה. מעבירים חזרה לתנור ואופים 15 דקות נוספות עד שהפקאנים מזהיבים קלות. מצננים וחותכים לקוביות