לןגן

עוף במילוי אורז ופולים ועשבי תיבול

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 17/04/2017 | 17:05
עוף במילוי אורז ופולים ועשבי תיבול

תקציר המתכון: עוף במילוי אורז פולים ועשבי תיבול קוצר מחמאות רך ועסיסי שאין דברים כאלה! עסיסי ורך שקצר מחמאות בערב החג 😊😊

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

בסיר קטן נטגן

להכנת הרוטב למריחה על העוף

אופן הכנה

  1. ראשית ננקה את העוף טוב ונשטוף מבנים ומבחוץ ונניח במססנת.

  2. בסיר קטן נטגן בצל להזהבה,נוסיף כוס פולים ירוקים(קפואים/קנויים טריים שהפשרנו מבעוד מועד אם ושמרתם במקפיא) לא פולים יבשים וחצי כוס אורז לתוך הסיר של הבצל.

  3. נערבב כ- 5 דק' טיגון קצר נוסיף כוס וחצי מים רותחים ונתבל במלח כפית,כפית כמון, פלפל שחור גרוס חצי כפית, חופן שמיר קצוץ, חופן פטרוזיליה קצוצה לערבב לשפר טעמים לפי טעמכם האישי ולבשל עם מכסה סגור על אש נמוכה עד שהמים מתאדים לחלוטין! נעביר לקערה אם יש צורך בהוספת תבלינים תוסיפו...🔸סיום מלול🔸

  4. כעת שהאורז והפול מעט התקררו נמלא את העוף עד הסוף מהפתח הרחב. עם קיסם שיניים נסגור בצורת × את הפתח נניח על תבנית עם נייר אפייה. נערבב בקערה 3/4 כוס שמן זית, כף כמון, כפית פלפל שחור גרוס, 2 לימונים ללא קליפה חתוכים לקוביות, 4 שיני שום שבור וחתוך גס, כף טימין, וכף מלח גס. נערבב הכל ונמרח על כל העוף בנדיבות מכל הצדדים מתחת ומעל ומה שנישאר פשוט לשפוך על העוף מלמעלה. לכסות בנייר כסף ולאפות על 200 מעלות 45 דק' לאחר מכן להוציא את הנייר ולתת לו שיזוף יפה בערך רבע שעה.

  5. בהצלחה 😘😘 🔸סיון מלול🔸