לןגן

לחמניות ללא גלוטן כשל"פ

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 17/04/2017 | 00:05
לחמניות ללא גלוטן כשל"פ

תקציר המתכון: לחמניות מתוקות ללא גלוטן כשל"פ, הן יוצאות יפייפיות וטעימות מיד לאחר האפייה או במהלך השעה הראשונה

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר את התערובת ומוסיפים את אבקת האפיה והסוכר ומתחילים בעירבול איטי.

  2. מוסיפים חמאה רכה, ביצים ומים .

  3. ממשיכים בעירבול איטי עד להתאחדות החומרים.

  4. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 4 דקות לקבלת בצק רך ונעים.

  5. בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדור ושמים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה 40 דקות.

  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  7. בידיים משומנות יוצרים מהבצק לחמניות עגולות או מאורכות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  8. מכסים במגבת ומתפיחים לעוד חצי שעה.

  9. מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

  10. אופים כעשרים דקות או עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה ומלמטה.

  11. הלחמניות טעימות מאוד איך שהן יוצאות מהתנור או במהלך השעה הראשונה לאחר האפייה, לאחר מכן הן מתקשות ומתיבשות ומאבדות מהטריות.

  12. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤