תקציר המתכון: תבשיל קציצות פרסה עם תפוחי אדמה וגזר כשר לפסח ניתן גם בכל ימות השנה
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בוקרררר
קציצות עוף פרסה/כרישה עם תפוחי אדמה וגזר כאלה שעוד לא טעמתם אווריריות ומשגעות🌸כשר לפסח!!!!
💟סיון מלול💟
כל שצריך זה:
קילו כרישה שטופה וקצוצה לטבעות דקות. נתחיל לחתוך מהחלק הלבן ונגלוש מעט לחלק הירקרק. לא להשתמש בחלק הירוק כהה.
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים. נבשל את הכרישה והתפוחי אדמה עם מים עד לגובה וכפית מלח.. שהתפוחי אדמה מתרככים נסנן הכל מנוזלים בערך חצי שעה סינון טוב טוב.
כעת נוסיף קילו עוף טחון
3 ביצים L 🌸סיון מלול🌸
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמן זית זית
כמון, מלח כפית אבקת מרק עוף ופלפל שחור גרוס. נערבב טוב את העיסה, נטגן חתיכה קטנה,
תטעמו... חסר לכם תבלין?? זה הזמן לשפר טעמים! תוסיפו מה שצריך ותמשיכו לטגן. 🌸סיון מלול🌸
בסיר רחב נטגן בצל 1 קצוף דק להזהבה, נוסיף קוביות של תפוחי אדמה (6 בינוניים), פרוסות של גזר קלוף (4 יח') נמלא מים עד לחצי הגובה של הירקות לא לכסות זה לא מרק! לתבל בפפריקה מתוקה,מלח,מעט אבקת מרק עוף, חצי צרור פטרוזיליה, כורכום, כמון ופלפל שחור גרוס להביא לרתיחה, לשפר טעמים, להניח את הקציצות, ולבשל על אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה והגזר מתרככים