קציצות עם אפונה
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 08/04/2017 | 23:22
תקציר המתכון:
מנה משגעת של אפונה עם קציצות😍😍😍
קטגוריה: פסח,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
1 חבילה של אפונה עדינה של סנפרוסט
מצרכים לקציצות
-
250 גר בשר בקר טחון
-
250 גר חזה עוף טחון
-
3 כפות פרורי לחם או קמח מצה
-
חופן כוסברה ופטרוזליה
-
1 בצל גדול מגורד בפומפיה-לסחוט נוזלים
-
1 תפו"א מגורד בפומפיה-לסחוט נוזלים
-
3 שיני שום כתושות
-
ותבלינים לפי הטעם: מלח;פלפל שחור גרוס, ראס אל חנות,כורכום,פפריקה מתוקה,כמון ומעט קינמון.
-
לערבב את הכל היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים
מצרכים לרוטב
-
1 בצל גדול קצוץ
-
כף פפריקה מתוקה
-
כפית כרכום
-
חצי כף מרק עוף
-
מלח ופלפל שחור גרוס
-
מעט ראס אל חנות
-
כוס וחצי עד שתי כוסות מים רותחים
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
-
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב שלא ידבק,לאחר שכל התבלינים נפתחו והתאחדו מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה .
-
מנמיכים את האש ומוסיפים את האפונה.
-
יוצרים קציצות עגולות עם ידיים רטובות או משומנות טיפה ומכניסים לסיר.
-
מבשלים בערך חצי שעה 40 דקות .
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤