לןגן

מקלובה אורז חצילים

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 08/04/2017 | 16:48
מקלובה אורז חצילים

תקציר המתכון: מקלובה עשירת טעמים רק מי שתכין תבין 👌🔥❤

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במחבט מטגנים את הפרוסות חציל

  2. את החציל קוביות בישלתי בסיר סגור עם חצי כוס מים עם מכסה סגור עד שהחציל היה מבושל חלקי והוספתי מלח לפי הטעם

  3. ודואגים לספיגת השמן לאחר הטיגון

  4. באותה מחבט מטגנים את התפוחי אדמה חצי בישול וגם אותם מסננים מהשמן

  5. בסיר שמים את האורז מבשלים עם 2.5 כוסות מים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים סוגרים אש מעבירים לקערה מערבבים את האורז עם מלח פלפל כורכום ומוסיפים כוס מים

  6. בסיר נוסף מטגנים בצל מוסיפים את השווארמה מלי פלפל לפי הטעם מוסיפים כוס מים מכסים ומבשלים לאחר עשר דקות מוסיפים את הגזר פטריות והכוסברה ומבשלים עוד עשר דקות ומתקנים טעמים

  7. בסיר טפלון מתחילים לסדר את המקלובה

  8. מסדרים תפוחי אדמה עליה שמים חצילים על החציל עגבניות על העגבניות את השווארמה על בשווארמה כוס וחצי מים ואת האורז לאחר שסידרנו את הסיר לוקחים כף ועושים איתה חורים המים עולים טועמים ואם חסר טעמים מוסיפים מלח פלפל לפי הצורך

  9. במקרה של המקלובה אין צורך עודף תבלינים זה יוצא מושלם

  10. שמים על אש נמוכה מבשלים עד אידוי הנוזלים

  11. בהצלחה ❤