תקציר המתכון: מתכננים מסיבת קיץ? מסיבת בריכה? אתם מזל דגים? או סתם להלהיב עם עוגה שהתחפשה לאקוואריום?
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
הג'לי השקוף: במים הקרים ממיסים את הג'לטין ומניחים בצד למשך כ – 10 דקות עד שהנוזלים נספגים.
במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם תוך כדי ערבוב.
מאחדים את שתי המסות.
יוצקים לקערה בה נכין את האקוואריום
הכנת הצבעים: ל – 500 מ"ל ג'לי שקוף מוסיפים 250 מ"ל שמנת צמחית
מחלקים למספר כוסיות.
לכל כוס מוסיפים קורט אבקת צבע מאכל.
להכנת עוגת האקווריום: מוזגים לקערה ג'לי שקוף ומכניסים למקרר ל – 6 שעות.
כעבור 6 שעות הג'לי מוצק
נחתוך גומות בג'לי ונכניס את סוכריות הגומי [בצורת דגים/נחשים].
מכסים את הגומות עם הסוכריות בג'לי שקוף בטמפרטורת החדר.
מכניסים למקרר ל – 20 דקות להתייצבות.
ממלאים מזרק באחד הצבעים ומתחילים לדקור את הג'ל בצורה של חוטים-חוטים (כפי שמודגם בסרט).
כעבור 30 – 20 דקירות מחליפים צבע ועובדים באותה שיטה – כך מקבלים אפקט של צמחיה ואלמוגים באקווריום.
מושכים צבע ירוק במזרק ומחברים מחט הייטק משוננת. מזריקים בסמוך לצמחיה ויוצרים אפקט של עלים.
מערבבים ג'ל שקוף + שמנת + קורט אבקת צבע מאכל כחול ושופכים על פני האקווריום.
מכניסים ל – 30 דקות למקרר.
מחלצים את האקווריום מהכלי על ידי טבילה בכלי רחב יותר עם מים רותחים.
אפשרות הגשה- ניתן לפזר ביסקוויטים סביב עוגת האקוואריום ליצירת אפקט של חול