לןגן

עוגת קינמונים

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 06/04/2017 | 23:51
עוגת קינמונים

תקציר המתכון: רק שתתחילו לעבוד עם הבצק תבינו כמה הבצק מיוחד ❤

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

רכיבים

למילוי ולציפוי

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק :

  2. מחממים בסיר 125 מ״ל מים יחד עם 125 מ״ל חלב ואת 100 גרם חמאה עד שהכל נמס יחד מוציאים להיצטננות

  3. כאשר זה פושר מוסיפים את השמרים וכף סוכר

  4. בקערה גדולה שמים קמח מלח ושאר הסוכר

  5. יוצרים גומה ומוסיפים את תערובת החלב , לשים יחד

  6. טורפים ביצה ואת חלמוני הביצה ומוסיפים לקמח מעבירים את הבצק למשטח עבודה לשים עם קימוח מגיעים לבצק חלק וגמיש

  7. שמים בקערה משומנת להתפחה של שעתיים

  8. בסיום השעתיים מורידים אויר ועל משטח מקומח יוצרים ריבוע מורחים 25 גרם חמאה מומסת

  9. מכינים את מילוי הציפוי לפי הכמויות שרשמתי למעלה במתכון

  10. מפזרים את תערובת הציפוי כאשר משאירים שוליים של ס״מ ומכל כיוון מברישים בביצה

  11. מהדקים את התערובת על הבצק מגלגלים וחותכים ל12 חלקים שוים

  12. משמנים תבנית עגולה מניחים את הקינמונים בתבנית מכסים להתפחה של עוד שעה

  13. מחממים תנור 180 מעלות אופים בין 25-30 דקות כל אחת והתנור שלה

  14. בסיום האפיה סירופ;

  15. 3 כפות מים

  16. 2 כפות סוכר

  17. עד שהסוכר נמס מברישים את הקינמונים בנוזל

  18. אפשרי לפזר מעל סוכר

  19. בהצלחה מתכון מנצח 🔥