לןגן

עלי גפן ממולא באורז

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 05/04/2017 | 19:41
עלי גפן ממולא באורז

תקציר המתכון: עוגה של עלי גפן טעים 👌🔥❤

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מתכון ❤

למלית

אופן הכנה

  1. הכנת התערובת :

  2. מחממים מחבט עם שמן זית שמים את הבצל והשום עד שמתרכך מוסיפים חציל וקישוא לטיגון עוד 5 דקות

  3. מוסיפים את האורז והתבלינים בערך לעוד 2 דקות עירבוב

  4. מורידים מהאש מוסיפים פטרוזיליה לימון כבוש שזיפים ושקדים

  5. מחממים תנור 180 מעלות ומשמנים את התבנית עם ספריי שמן

  6. סידור עוגת עלי הגפן:

  7. שמים ריפוד בתחתית התבנית ומסדרים מסביב לתבנית עלים כאשר הם גולשים מחוץ לתבנית

  8. מסדרים שליש מתערובת האורז והירקות יוצקים שליש מכמות הטחינה ומסדרים שליש מהעגבניות מכסים בשכבה נוספת של עלי גפן חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עד שמתקבלות 3 שכבות מסיימים בעלי גפן ומקפלים את השוליים לתוך התבנית מברישים את השכבה העליונה בשמן זית יוצקים בעדינות מים עד לכיסוי המאפה כולו

  9. אפיה שעה עד שנספגים הנוזלים והאורז מוכן

  10. לפני הגשה יוצקים טחינה מעל המאפה בערך כוס

  11. בהצלחה 🔥❤