לןגן

בורקס מלוואח עם תפוחי אדמה ופיטריות

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 03/04/2017 | 09:30
בורקס מלוואח עם תפוחי אדמה ופיטריות

תקציר המתכון: בורקס מלוואח עם תפוחי אדמה ופיטריות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בוקר נפלא חברים😘חמץ אחרון להיום!!!! סוף סוף המקרר כשר לפסח...

  2. בורקס מלוואח במילוי תפוחי אדמה ופיטריות לצד סלט שומר וגמבה אדומהעם קורצן פרח (ניתן לקנות בכל חנות לכלי בית)

  3. 2 חבילות מלוואח של מעדנות מופשרות

  4. למילוי: נרתיח על הגז 4 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה עד להתרככות עם מים עד לגובה.

  5. נקלף את הקליפה... נטגן בצל קצוץ 1 להשחמה, נוסיף קופסאת שימורים 1 של פיטריות שמפיניון קצוצות ומסוננות מנוזלים לעוד טיגון של 10 דק'. בנתיים נמעך את התפוחי אדמה לפירה נוסיף למחבת של הפיטריות והבצל ונתבל באבקת מרק עוף, כמון, מלח, פלפל שחור גרוס וחופן פטרוזיליה קצוצה התיבול לפי טעמכם! נערבב תוך בישול על אש נמוכה כדקה. נשפר טעמים ונצנן.

  6. ניקח עלה אחד של מלוואח לחתוך ל-4 כמו פיצה נמלא במרכז כף של פירה ונסגור למשולש או פשוט לעבוד עם קורצנים עלה 1 מרודד, מילוי פירה בכמה חלקים בבצק, לרדד עלה נוסף, להניח על העלה ששמנו מילוי ועם קורצן לבצע צורות כאשר הפירה יהיה במרכז.

  7. להבריש על בורקס חלמון ביצה ולפזר שומשום לאפות על חום 200 מעלות להשחמה יפה.