תקציר המתכון: את המתכון הזה קיבלתי מאמי האהובה אביבה
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
נחמם תנור 180 מעלות, תבנית עגולה בקוטר 24 / 26
להכנת שכבת הבסיס - נפריד 5 ביצים. את החלבונים נעביר להקצפה ואת החלמונים נניח בקערה נפרדת.
נקציף את החלבונים עם 5 כפות סוכר
נקפל לתוך קציפת החלבונים את החלמונים ואת האינסטנט פודינג שוקולד. בשלב הזה אני משתמשת בוו גיטרה.
נעביר את הבלילה לתבנית משומנת ונאפה במשך רבע שעה עד כ- 20 דקות בטמפרטורה 180 מעלות. בתום האפיה נוציא מהתנור ונמתין ששכבת הבסיס תתקרר.
להכנת שכבת הקרם - נקציף שמנת מתוקה עם כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל ו-2 כפות סוכר. כאשר הקצף תפוח ויציב נוסיף 2 כפות גדושות גבינה לבנה או גבינת שמנת ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
נעביר את הקרם מעל שכבת הבסיס.
להכנת הציפוי - נמיס שוקולד מריר עם חצי חבילת שמנת מתוקה. אפשר במיקרוגל אפשר בבן מארי לשיקולכן :) וכאשר התערובת מתקררת מעט נשפוך מעל שכבת הקרם.
נכניס את העוגה למקרר למספר שעות.
בתאבון חברות :)