לןגן

חמין פתיתים

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 26/03/2017 | 04:10
חמין פתיתים

תקציר המתכון: חמין פתיתים שהילדים בטוח יאכלו,פשוט מעדןןן😍😍😍😍😍😍

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה, ממליחים מעט ומכניסים פנימה את הפתיתים.

  2. מבשלים כעשר דקות, מסננים ושוטפים.

  3. באותו הסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים לתוכו את הפתיתים והתבלינים ומערבבים.

  4. מקלפים את התפו"א, שוטפים ושמים בקערה,

  5. מוסיפים 2 כפות שמן,מלח,פלפל,כורכום ופפריקה ומערבבים.

  6. את השוקיים מניחים בקערה , מתבלים ב2 כפות שמן,מלח,פלפל ופפריקה מתוקה ומערבבים עם כפות הידיים כל שהתיבול יהיה מכל הכיוונים.

  7. מרכיבים את החמין:

  8. בתחתית סיר גדול (סיר חשמלי או סיר המותאם לשהייה ארוכה בתנור )מניחים את תפו"א המתובלים.

  9. בשולי הסיר מניחים דף אפייה ומניחים אותו כך שתפוחי האדמה תומכים בו מלמטה שלא ייפול.

  10. מעל התפו"א מניחים חצי מכמות הפתיתים.

  11. על הפתיתים מניחים את שוקיי העוף המתובלים.

  12. על העוף מניחים את יתרת הפתיתים ומעליהם מניחים את הקישקע והביצים.

  13. שופכים מעל הכל בצורה אחידה 2 כוסות מים רותחים.

  14. מכסים את פני החמין בעוד דף אפייה וסוגרים עם המכסה של הסיר.

  15. מכניסים לתנור או בסיר החשמלי ומבשלים שעה על חום גבוה, ומנמיכים לחום של 100 מעלות בתנור או לחום הנמוך בסיר החשמלי ונותנים לזה להתבשל כל הלילה.

  16. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤