לןגן

קיש בטטה ובצל

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 23/03/2017 | 09:12
קיש בטטה ובצל

תקציר המתכון: אם אתן אוהבות ארוחות חלביות המתכון הזה חייב להיות בתפריט😍קיש בטטה ובצל הכי טעים שיש❤

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למלית

לקלתית-בצק פריך לפאי

לרוטב רויאל

אופן הכנה

  1. מתכון לקיש בטטה ובצל😍טעיםםםםםם

  2. ❤סוניה סאני בן הרוש❤

  3. מתאים לתבנית פאי בקוטר 24/26

  4. לקלתית-בצק פריך לפאי:

  5. 250 גר' קמח(שתיים וחצי כוסות חד פעמי קר)

  6. 1 ביצה

  7. קורט מלח

  8. 75 גר חמאה רכה

  9. 2 כפות מים קרים

  10. מערבבים היטב את כל החומרים לבצק רך ואחיד,עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

  11. למלית:

  12. 2 בצלים חתוכים לרצועות

  13. 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות

  14. 1 כף סוכר חום

  15. 2 כפות שמן זית

  16. מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה, מוסיפים כף סוכר חום ומערבבים כדקה ומעבירים לקערה.

  17. מטגנים את קוביות הבטטה עד להתרככות קלה ומערבבים עם הבצל.

  18. לרוטב רויאל:

  19. 1 שמנת מתוקה או לבישול

  20. 2 ביצים

  21. 50 גר קמח(חצי כוס חד פעמי קר)

  22. פלפל שחור גרוס

  23. קורט אגוז מוסקט

  24. קורט מלח

  25. מערבבים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה אחידה.

  26. אופן ההכנה:

  27. מרדדים את הבצק לעיגול ומעבירים לתבנית, מרפדים היטב את התחתית והצדדים.

  28. שופכים מעל הבצק את המלית דל הבטטות והבצל.

  29. שופכים מעל הכול את רוטב הרויאל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה 40 דקות עד להזהבה והתייצבות.

  30. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤