לןגן

דג טונה עסיסי

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 16/03/2017 | 08:56
דג טונה עסיסי

תקציר המתכון: דג טונה עסיסי עם תפוחי אדמה וגזר

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

דג_טונה_עם_תפוחי_אדמה_וגזר

אופן הכנה

  1. דג_טונה_עם_תפוחי_אדמה_וגזר:

  2. נניח את נתחי הטונה שהפשרנו כחבילה 1 בוואקום, על נייר אפייה, נפזר על כל אחד מעט מלח גס ונסחוט לימון. 💟סיון מלול 💟

  3. בסיר רחב נזלף מעט שמן ונשים לפי השלבים הבאים את כל הירקות חתוכים לפרוסות, 6 עגבניות, 5 תפוחי אדמה, 4 גזרים, פלפל 1 טרי חריף אם רוצים, 6 שיני שום שלמות, צרור כוסברה קצוצה. לאחר שסידרנו את הסיר לפי הסדר הנ"ל נערבב 2 כוסות מים רותחים מדידה חד"פ שתייה חמה, נוסיף למים פפריקה,כמון, אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מלח, ותבלין לדג (לא לוותר!). הכל לפי טעמכם! נשפוך בסיר ונבשל עד להתרככות של הירקות.💟סיון מלול💟

  4. את הדג נניח רבע שעה סה"כ עם המלח והלימון, נשטוף מעט נייבש ונכניס למקרר בנתיים... רק לאחר שהתפוחי אדמה והגזר רכים נניח את הדג בסיר... נעלה את הרוטב עם כף על פרוסות הדג שיתפוס טעם... נבשל 10 דק' וזה כל הסיפור! ספרו לי איך יצא😘

  5. אפשר להניח 3 פרוסות לימון למעלה