לןגן

פאטייר

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 14/03/2017 | 19:16
פאטייר

תקציר המתכון: פאטייר מאפה במילוי מנגולד מהמטבח הערבי.. בטעם חמצמץ

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את מרכיבי הבצק במשך 10 דקות במיקסר.

  2. להוציא למשטח עבודה ללוש ביד.

  3. לכדרר לכדור לשמן לכסות בנילון שמיכה מעל התפחה שעה..

  4. מילוי.

  5. לשטוף את העלים.ולקצוץ גס את הגבעולים לקצוץ דק דק..

  6. לשים במסננת לשים כף מלח לערבב טוב .

  7. להניח לחצי שעה להגרת נוזלים..

  8. לסחוט טוב מהמים..

  9. להוסיף בצלים שהזהבנו בשמן..

  10. תבלינים ו2 כפות שמן זית מיץ מלימונים כל אחת תשים לפי טעמה..

  11. אחרי שהבצק תפח לקרוץ עיגולים קטנים בגודל ביצה.לתת מנוחה רבע שעה

  12. לרדד כל עיגול לשים מלית ולסגור לצורה של אוזן המן..

  13. מי שרוצה שתסגור לצורת לחמניה..

  14. ביצה לערבב עם כפית מים וכפית סוכר .

  15. להבריש את המאפים לפזר שומשום.

  16. לאפות ב190 תנור שחומם מראש עד הזהבה.

  17. להוציא לכסות במגבת..