לןגן

עוגיות בעבע בתמר עירקיות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 13/03/2017 | 13:43
עוגיות בעבע בתמר עירקיות

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק ולשים בערך 5-10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.

  2. שמים את הבצק להתפחה כשעה או עד שיכפיל את נפחו.

  3. בינתיים עד שהבצק תופח מכינים את המילוי.

  4. במחבת מחממים מעט שמן ומוסיפים את התמרים הדחוסים מוסיפים קינמון, שומשום והייל טחון ומערבבים עד לריכוך התמרים אם צריך אפשר להוסיף מעט מים.

  5. מכינים משטח עבודה ומתחילים לעצב את הבעבע.

  6. יוצרים מהבצק כדורים חלקים בגודל כדור פינג פונג, יוצרים גומה וממלאים במלית התמרים סוגרים ומחליקים. משטחים כל עיגול בעזרת מערוך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  7. מברישים בביצה וזורים שומשום. "דוקרים" במזלג כל עוגיה פעם או פעמיים כדי למנוע התפחה. אופים בתנור שחומם מראש כ-15-20 דקות עד הזהבה קלה. בודקים מדי פעם.

  8. בהצלחה רינה.