לןגן

בקלאווה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 12/03/2017 | 18:11
בקלאווה

תקציר המתכון: בקלאווה טעימה שווה כל ביס

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משמנים היטב את תבנית האפייה, מרפדים אותה בעלי בצק צרפתי ומברישים את העלה במרגרינה המומסת. בדרך זו מניחים 3 עלים של בצק צרפתי כאשר מברישים כל עלה במרגרינה מומסת.

  2. בקערה נפרדת, מערבבים את האגוזים, השקדים, הבוטנים, הסוכר, הקינמון וההל הטחון, ומפזרים בשכבה אחידה על פני בצק עלים צרפתי.

  3. מניחים על פני שכבת האגוזים, הבוטנים והשקדים עלה נוסף ומברישים במרגרינה מומסת וממשיכים להניח בין 3-4 עלים כאשר על כל עלה מברישים במרגרינה מומסת ומעל מפזרים את יתרת האגוזים, השקדים והבוטנים בשכבה אחידה.

  4. מניחים על פני שכת האגוזים כמה עלי בצק עלים כאשר מברישים כל עלה במרגרינה מומסת.

  5. חותכים את הבקלאווה למעויינים.

  6. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני נמוך בין 20-30 דקות, עד להזהבה כששכבות יבשות.

  7. שמים בסיר את הסוכר, המים וקליפת הלימון המגוררת, ומבשלים על להבה בערך 20 דקות עד לקבלת סירופ צמיג.

  8. יוצקים את הסירופ החם על הבקלאווה החמה.