תקציר המתכון: קציצות שמצליחות להיות גם בריאות, גם טעימות וגם מתאימות לצמחונים, לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. הבונוס הוא שהן גם קלות מאוד להכנה
קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
את שעועית המאש והעדשים משרים ללילה ולאחר מכן שוטפים היטב ומעסים בידיים כדי להפריד את הקליפות. מכניסים לסיר (או לתרמומיקס) ומבשלים רבע שעה עם הרבה מים. בסוף הבישול מוציאים את הקליפות שצפו ומסננים.
לתערובת העדשים מוסיפים את הבצל, העגבניה והבזיליקום, וטוחנים לעיסה גסה. אם רוצים, אפשר להוסיף גם גזר מגורר. מוסיפים את התבלינים, טחינה גולמית ולימון לפי הטעם.
לוקחים כף מהעיסה, משטחים בידיים רטובות ומניחים על נייר אפיה משומן במעט שמן זית. מברישים מעט שמן גם למעלה ואופים בתנור ב-200 מעלות במשך 15 דקות או עד שהקציצות משחימות. אפשר גם לטגן, זה מן הסתם יותר טעים אבל פחות בריא.
את הקציצות אפשר לאכול חמות או קרות, לבד או עם רוטב כמו יוגורט, טחינה ירוקה או עגבניות