סיגרים מתוקים ממולאים בשקדים
מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 07/03/2017 | 19:04
קטגוריה: עוגיות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
לבצק
-
500 גרם קמח מנופה
-
1 כפית קורנפלור
-
1 כפית שמן
-
קורט מלח
-
440 מ״ל מים קרים
הכנת הבצק
-
מערבבים בקערה עמוקה את הקמח הקונפלור והמלח . תוסיפו שמן ומים ומערבבים לבצק . מכסים את הקערה וממתינים עשר דקות
-
לשים את הבצק שוב בתנועות קיפול משהים לעשר דקות נוספות
-
וחוזרים על פעולה זו עד שהבצק אחיד וחלק
-
מכסים את הבצק בניילון משהים במקרר למשך לילה , אם הכנתם בבוקר מוקדם יכולות להוציא בערב
אפיית עלי הבצק
-
להוציא את הבצק מן המקרר חצי שעה קודם האפייה , מבצעים את האפייה על גבי מחבת נחושת הפוכה , או מחבת חשמלי של קרפים
-
נייר מגבת במעט מרגרינה משמנים בעזרת את גב המחבת , לוקחים חתיכה מהבצק בידיים רטובות ובזריזות מורחים שכבה דקה על המחבת כאשר העלה מתרומם מסירים אותו מגב המחבת
-
כך מבצעים את כל כמות הבצק וכמובן לשמן קלילות בין כל עלה לעלה שמכינים
-
את העלים המוכנים שמים בערימה יחד במגבת לחה
-
בהצלחה
אופן הכנה
-
מילוי שקדים :
-
500 גרם שקדים מולבנים
-
350 גרם סוכר
-
1 ביצה
-
3 טיפות מי ורדים - לטעם ורדים
-
לטחון את השקדים עם הסוכר במעבד מזון
-
מוסיפים את המי ורדים והביצה מערבבים וממלאים את הסיגרים
-
שמים מילוי בגודל 10 ס״מ מקפלים משני צידי העלה כיוון פנימה ומגלגלים מדביקים את הסיגר עם חלבון ביצה
-
טיגון :
-
שמן עמוק מחממים על אש גבוהה , בטיגון מטגנים על אש בינונית
-
בערך עד שהעלה משחים קלות מוציאים מהסיר
-
סירופ דבש :
-
500 גרם סוכר
-
1/2 כוס מים
-
חצי לימון סחוט
-
1שקית סוכר וניל
-
2 טיפות מי ורדים משובח
-
מרתיחים בסיר עד שמתקבל צבע שנהב
-
ואז מוסיפים את המי ורדים
-
טובלים את הסיגרים
-
בהצלחה ❤