תקציר המתכון: מתכון מעולה יוצא רך וטעים
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לבצק: חצי ק"ג סולת, 400 גרם ג'ריש דק, רבע כוס שמן, כף וחצי מלח ,חצי כפית חאוויג' (תבלין)
למילוי : בשר מספר 2 חתוך לקוביות
1 בצל בינוני, 4 עלים מ 4 גבעולי סלרי לקצוץ, 6 שיני שום לכתוש ,מלח ,
פלפל שחור גרוס, מעט בהרט (תבלין)
למרק: לקצוץ בצל אדום 5 סלק לחתוך לקוביות, עלי סלרי, 1 וחצי כף סוכר,
1 כפית מלח לימון, 1 כף מלח, ולמלא את הסיר מים
אופן הכנת הבצק: לשטוף את הג'ריש מספר פעמים לסנן מהמים ואז להניח בקערה את הג'ריש לכסות במים עד ס"מ מעל בערך שעה עד שהג'ריש ממש שותה את כל המים להוסיף לשאר חומרי הבצק וללושהבצק נעשה כמו פלסטלינה .
הכנת הבשר: לטגן את הבצל עד לשקיפות להוסיף את הבשר לטגן על אש גבוה 5 דקות להנמיך את האש ולבשל כ 40 דקות לאחר 40 דקות להוסיף את הסלרי הקצוץ ואת התבלינים ולבשל על אש קטנה עד שמתאדים הנוזלים להעביר את הבשר למיקסר ולטחון קלות שיהיה בשר חוטים ליצור את העיגולים לפעור בור עם האצבע למלא מהתערובת ולסגור טוב
הכנת המרק: לטגן בצל להוסיף קוביות סלק אדום, עלי סלרי, 1 וחצי כף סוכר, חצי כפית מלח לימון, 1 כף מלח, להוסיף מים ולתת לסלק להתרכך לקראת הסוף להוסיף 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ולתקן טעם מי שאוהב יותר מלוח או יותר חמוץ להוסיף את כדורי הקובה ולבשל עד שהקובה צף למעלה עוד 20 דקות נוספות