לןגן

עלי גפן במילוי אורז ופירות יבשים

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 16/02/2017 | 22:50
עלי גפן במילוי אורז ופירות יבשים

תקציר המתכון: מנה משגעת של עלי גפן במילוי אורז ופירות יבשים.. ממליצה בחום להכפיל כמויות ! 😍

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להכנת אורז לבן

תוספות לאורז

לתיבול העלי גפן

אופן הכנה

  1. לשים בסיר את האורז ומעליו את השמן והתבלינים - לערבב מעט ולשפוך מים רותחים מעל. לכסות ולהרתיח על אש גבוהה כ-5 דקות ולאחר מכן לשים על אש בינונית כ 15-20 דקות .

  2. לאחר שהאורז התקרר מעט לערבב לתוכו 3/4 כוס משמש חתוך דק ו- 3/4 כוס צימוקים לבנים .

  3. לשטוף את עלי הגפן , להפריד ולחתוך להם את הגבעול הקטן. במרכז כל עלה להניח בערך כפית מתערובת האורז ולגלגל תחילה את הבסיס , להצמיד את שני הצדדים לאמצע ולהמשיך לגלגל תוך כדי הידוק, וכך להמשיך ולמלא את כל התערובת.

  4. לאחר מכן לסדר את עלי הגפן הממולאים בתבנית, לפזר מעל משמשים ושזיפים. לערבב בקערה את מרכיבי התיבול ולשפוך מעל כל העלי גפן.

  5. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתחתית תנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך 10 דקות, להעלות לאמצע התנור לעוד 20 דקות , להוריד את הנייר כסף 5 דקות לפני סוף הבישול.

  6. * ממליצה בחום להכפיל כמויות , נחטף כמו גרעינים ❤