לןגן

קציצות עוף ברוטב עגבניות לצד אורז לבן אחד-אחד וחציל על האש !

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 13/02/2017 | 21:12
קציצות עוף ברוטב עגבניות לצד אורז לבן אחד-אחד וחציל על האש !

תקציר המתכון: מנה מושלמת וממכרת 😍❤

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

בנוסף

להכנת אורז לבן

להכנת הקציצות עוף

להכנת הרוטב עגבניות

אופן הכנה

  1. להכנת הקציצות עוף: לטחון היטב את החזה עוף יחד עם כוסברה, שום, מעט גרידת לימון, מלח, פלפל שחור, ביצה ולחם רטוב.

  2. להכנת רוטב העגבניות: לשים בסיר 5 כפות שמן ולטגן את שיני השום יחד עם העגבניות והפלפל האדום היבש כ-5 דקות ולערבב . להוסיף את הרסק עגבניות, התבלינים ומים רותחים לערבב היטב ולהניח לרוטב לבעבע - לטעום ואם יש צורך להוסיף תיבול לפי הטעם. בעזרת ידיים מעט רטובות להכין קציצות עוף בגודל בינוני וכשהרוטב מבעבע להוסיף את הקציצות לסיר ורצועות מרבע לימון, לבשל על אש בינונית כ-15 דקות. לקצץ חצי חבילה פטרוזיליה, לפזר מעל ולהגיש חם.

  3. להכנת אורז לבן: לשים בסיר את האורז ומעליו את השמן והתבלינים - לערבב מעט ולשפוך מים רותחים מעל. לכסות ולהרתיח על אש גבוהה כ-5 דקות ולאחר מכן לשים על אש בינונית כ 15-20 דקות .

  4. להכנת החציל: לשרוף חציל על האש, ולאחר שמתקרר מעט לקלף אותו ולהשאיר שלם.

  5. להגיש חם ובתאבון :)